matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja
zygi:
Określ liczbę rozwiązań równania. Sprawdź odpowiedź na kalkulatorze graficznym. Jeżeli to możliwe, podaj rozwiązanie równania. Mogłby mnie ktos naprowadzic jak to rozwaizac? cosx=x
2
+1 sinx=−x
2
−2x −2 tgx=x sinx=x
3
4 sty 21:07