kto ma dobre serce zrobic cale?
ania: boki trojkata ABC maja dlugosc 13cm , 20cm, 21cm, oblicz:
a) pole trojkata abc
b) dlugosc promienia okregu opisanego na tym trojkacie
c) dlug. promienia okregu wpisanego w ten trojkat
d) sinus najmniejszego kata w trojkacie abc
4 sty 20:53
Mila:
a) pole ze wzoru Herona
p=0,5∧(13 + 20 +21 ) = 27
P
Δ=
√27(27−13)(27−20) (27 −21)=126 sprawdź
b)
c) P
Δ=p∧r
czyli 126 = 27 ∧ r
d)
resztę policzę później, przećwicz to co napisałam.
4 sty 22:34
Mila: Jakoś nie widzę Ciebie.
4 sty 22:45
ania: sorki ale wczoraj po 21 juz poszlam spac,
pole siezgadza wyszlo mi tak samo,
punktu b nie umialam policzyc
5 sty 07:56
ania: w podpunkcie c zdaje ie na ciebie, ja nie znalam takiego wzoru jeszcze........
5 sty 07:57