pochodne
ida: Mam drobne pytanie czy
−(2sinxcosx) = −(sin(2x))
i jeśli tak to dlaczego
z góry dzięki
4 sty 20:51
krystek: rozpisz sin(x+x)
4 sty 20:53
ida: uhmm nie bardzo wiem jak
4 sty 20:59
Eta:
−(2*3*4)= −(24)= −24
−(2sinxc*cosx) = −(sin2x)= −sin2x
4 sty 21:01
Tragos: w temacie zadania pochodne, a dalej nic nie widać?
4 sty 21:04
ida: to chyba jakasdrobna zaległosc u mnie z trygo, a napisalam pochodne, bo akurat w takim zadaniu
t obyło moj blad.
nadal nie rozumiem
sinx * cosx = 2sinx
4 sty 21:19
Tragos: jest taki wzór
sin2x = 2sinxcosx
4 sty 21:21
krystek: sin2x=sin(x+x)=sinxcosx+sinxcosx=2sinxcosx
4 sty 21:25
ida: ah dzieki, musiałam przeoczyc : D
4 sty 21:25