ROZWIĄZ NIERÓWNOŚĆ
MONIKA: PROSZĘ O POMOC

ROZWIĄŻ NIERÓWNOŚĆ
4 sty 19:44
ICSP: 1. Dziedzina
2. Przemnożenie przez kwadrat mianownika
3. Rozwiązanie nierówności wielomianowej.
0

Wyłączenie caps loca
4 sty 19:51
MONIKA: CAPS LOCK BYŁ ZAMIERZONY
czyli mam policzyć Δ ? ale z licznika czy mianownika ?
4 sty 20:11
MONIKA: Δ=b2−4ac
Δ=122−4*1*35
Δ=4
x1=5
x2=7
i co dalej ?
4 sty 20:14
MONIKA: czy tak jest dobrze

?
4 sty 20:18
Basiek:
i robisz wykres znaku wielomianu....
4 sty 20:21
MONIKA: a to co policzyłam jest zle rozumiem
4 sty 20:22
MONIKA: a zrobisz mi wykres ?
4 sty 20:22
krystek:
4 sty 20:26
krystek: Rozkładasz na czynniki licznik i mianownik ax2+bx+c=a(x−x1)(x−x2)
I tak Basiek Tobie liczył Twoje odl dla mianownika były dobre ,tylklo nie dokończyłaś!
4 sty 20:29