4 sty 19:25
Krzysiek: pomnóż obustronnie przez 12 i przenieś iksy na lewą stronę a wiadome na prawą
4 sty 19:27
Justyna: mimo tego proszę o pełne rozwiązanie
4 sty 19:30
Krzysiek: niestety ja nie pomogę

ale może ktoś inny...
4 sty 19:42
aa: wyszło mi x = 43
4 sty 19:44
Justyna: a ponoć tu sobie pomagamy...
4 sty 19:52
aa: tak jest
4 sty 19:53
Krzysiek: dokładnie Justyna, pomagamy a nie rozwiązujemy
4 sty 19:59
Rafał: | 3x − 1 | | x − 4 | | 5x−11 | |
| − |
| = |
| /*12 zał. D=R |
| 2 | | 3 | | 4 | |
6(3x−1)−4(x−4)=3(5x−11)
18x−6−4x+16=15x−33
18x−4x−15x=−33−16+6
−x=−43
x=43
4 sty 20:09