matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaze ktoś??
mati17:
Log
2
10 − Log
4
10000 + Log
2
80 ile to wynosi
4 sty 19:07
Krzysiek:
log
c
b
log
a
b =
log
c
a
zamień log
4
na log
2
własności logarytmów:
a
lna−lnb =ln
b
lna +ln b =lna*b lna
x
=xlna
4 sty 19:10
Basiek:
Zmień podstawę logarytmu log
4
10000 z 4 na 2
A potem prościutko.
4 sty 19:10