matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
aa
paul:
prosze bardzo o pomoc w rozwiazaniu!
⎧
2x+3y=m−4
Dany jest uklad rownan
⎩
−2x−2y=5+m
wyznacz parametr m tak aby para rozwiazan
ukladu(x,y) okreslala wspolrzedne punktu nalezacego do prostej o rownaniu y=4x−1
4 sty 18:29