matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wer
ralfi:
1) na okregu o promieniu 1 opisano trapez prostokatny o kacie ostrym 60 stopni . oblicz obwod i pole tego trapezu
4 sty 18:23
Aga:
α=60
0
h=2
2
sin60^^=
c
4
√
3
c=
3
a+b=h+c O=2*(h+c) O=
4 sty 18:32
ralfi:
bardzo dziekuje udalo mi sie policzyc
4 sty 19:44