matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
natalia:
oblicz: a=cos45* * cos
2
54*+ sin45* *sin
2
54* i b= cos10* * {1+tg
2
10*}
4 sty 18:19
M:
21 lut 06:48
Bo_ra:
√
2
√
2
a=
*cos
2
54
o
+
*sin
2
54
o
=
2
2
√
2
√
2
(cos
2
54
o
+sin
2
54
o
)=
2
2
21 lut 09:36