matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tg
wrot:
tg150 = ?
4 sty 18:11
Aga:
tg150
0
=tg(180
0
−30
0
)=−tg30
0
=
4 sty 18:13
Basiek:
tg(90+60)= tg zamienia się w kofunkcję... i mamy ctg60, a to to chyba znasz z tablic
4 sty 18:13