trygo
elpe: witam czy rozwiazaniem rownania sinx+cosx=1 jest x=π/4 +kπ
4 sty 18:02
M:
21 lut 06:48
Bo_ra:
Nie . To rozwiązanie byłoby gdyby równanie było postaci
sin(x)+cos(x)=0
21 lut 19:50
wredulus_pospolitus:
Naprawdę

Twierdzisz że sin(45
o) + cos(45
o) = 0
21 lut 19:55
Bo_ra:
Cofam to co napisałem . Tak to jest jak sie myśli w tym czasie o czym s innym
ja pier........
21 lut 20:07
Iryt:
sinx+cosx=1
| | √2 | | √2 | |
√2*( |
| sinx+ |
| cosx)=1 |
| | 2 | | 2 | |
| | π | | π | | √2 | |
sinx*cos( |
| )+sin( |
| )cosx= |
| |
| | 4 | | 4 | | 2 | |
⇔
| | π | | π | | π | | π | |
x+ |
| = |
| +2kπ lub x+ |
| =π− |
| +2kπ |
| | 4 | | 4 | | 4 | | 4 | |
================
24 lut 16:32
Iryt:
24 lut 16:37
Mei Lin:
Taki sam wyszedł mi wynik tylko ja od razu skorzystałem z tego ze
24 lut 21:02
Iryt:
Wiem, że we wzorach jest to napisane. Masz napisane skąd to się bierze.
24 lut 21:06
Mei Lin:
Tak . Mam ładnie to rozpisane
24 lut 21:24