matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Calki
Mbq:
Jak rozwiązać taką całkę? [sin
4
2xdx
4 sty 17:50
Krzysiek:
możesz najpierw podstawienie: 2x=t i skorzystać ze wzorów redukcyjnych
1−cos2x
lub sin
4
t =(sin
2
t )
2
=(
)
2
2
4 sty 18:04