matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi
Anita:
1. Dla jakiej wartości parametru k ciąg an =
kn+k
(k+1)n−5
ma granicę równą: a)1/2 b) nieskończoność c) 0
4 sty 17:45
Krzysiek:
podziel licznik i mianownik przez n
k
1
a)
=
k+1
2
b)k+1 =0 c)k=0
4 sty 18:17