matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
KASKA:
wiedzac ze α jest katem ostrym i tg α +
1
tgα
=4 oblicz tg
2
α + (
1
tgα
)
2
4 sty 17:33
Aga:
1
(tgα+
)
2
=4
2
tgα
1
tg
2
α+2+(
)
2
=16
tgα
1
tg
2
α+(
)
2
=14
tgα
4 sty 17:59