| 2 | 3 | |||
tgα=− | i α∊( | π,2π) | ||
| 3 | 2 |
| 2√13 | ||
sinα=− | ||
| 13 |
| 3√13 | ||
cosα= | ||
| 13 |
| 3 | 3 | 3 | ||||
sin(2α− | π)= sin(2α)*cos( | π)−cos(2α)*sin( | π)= | |||
| 4 | 4 | 4 |
| 3 | 3 | |||
=2*sin(x)*cos(x)*cos( | π)−[cos2(x)−sin2(x)]*sin( | π= | ||
| 4 | 4 |
| 2√13 | 3√13 | √2 | ||||
2*(− | )* | *(− | ) − | |||
| 13 | 13 | 2 |
| 3√13 | 2√13 | √2 | ||||
[( | )2−(− | )2]*( | )= | |||
| 13 | 13 | 2 |
| 6√2 | 9 | 4 | √2 | 6√2 | 5√2 | |||||||
= | −[ | − | ]* | = | − | = | ||||||
| 13 | 13 | 13 | 2 | 13 | 26 |
| 12√2 | 5√2 | 7√2 | |||
− | = | ||||
| 26 | 26 | 26 |