matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż rownanie - znajdz taki zbiór X, ze...
Lukashem:
1
Rozwiąż równanie [0,1] Δ X = [−1,
). Niech A = {1,3,5}, B = {2,4} i C = {1,5}.
2
Znajdź taki zbiór X, że (A Δ X) Δ B = C. Nie mam zupełnie pojęcia jak za to się zabrać. Proszę nawet o rozwiązanie. Pozdrawiam
4 sty 16:39
Lukashem:
4 sty 17:31