matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje wymierne
gość:
1. naszkicuj wykres funkcji f(x)=4/x, której dziedziną jest zbiór D. Podaj zbiór wartości funkcji D=(−
∞
:−1) 2.Naszkicuj wykres funkcji f. podaj jej wartość minimalną i maksymalną w przedziale ∠1,2 f(x)=−4/x
4 sty 15:38