matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy!
betibr:
1) (2√7−3√5)·(√45+√28)= 2 zadanie (4√5−2√3)·(2√5+3√3)= 3.pozbyć się niewymierności z nierównośći 2√3−√7 −−−−−−−−−−− = √7−√3 4√2+√5 −−−−−−−−−−= √5+2 pomożesz?
4 sty 15:37