matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potęgi
Le:
(8−
√
63
)
3/4
* (8+
√
63
)
3/4
Jak to rozwiązać?
4 sty 13:52
Le:
nikt mi nie pomoże?
4 sty 14:26
Gustlik:
(a−b)(a+b)=a
2
−b
2
Otrzymasz (64−63)
3/4
=1
3/4
=1
4 sty 14:28
Le:
Dziękuję.
4 sty 14:55