Przekształć wzory
Help!!!: 1. T=2π*√l/g szukane to: l oraz g
2. T+2π*√m/k szukane to: m oraz k
3. Ep=1/2kx2 szukane to: k oraz x
4. Ek=1/2k(a2−x2) szukane to: k x oraz a
25 mar 16:45
kon: fizyka

boli co nie
25 mar 16:46
mickej: | | T | | l | |
( |
| )2= |
| dalej juz chyba dasz rade |
| | 2π | | g | |
25 mar 16:48
Help!!!: boli jak cholera

nie bardzo lubię...
25 mar 16:49
Help!!!: No... dwa pierwsze wzory dam radę, ale pozostałych już nie

poóżcie, proszę
25 mar 18:53
Mickej: wachadło

Ep=1/2kx
2
Epkx
2=1\2
25 mar 18:58