PRZEDZIAY
ADRIANA: dla przedzialu A=(−∞,5> B=(−3,+∞) wyznacz A∪B ;A∩B;A/B ; B/A
4 sty 11:57
M:
21 lut 17:13
Bo_ra:

1) AUB=ℛ
2) A∩B=(−3,5]
3) A\B= (−
∞ −3]
4) B\A= (5,
∞)
21 lut 18:36
pytek:

a co tu na osi robi zero i jedynka?, nie ma tych liczb w poleceniu zadania, czy zero i jedynka
coś wnoszą do rozwiązania?
21 lut 19:03
Bo_ra:
Na osi liczbowej musimy zaznaczyc jej początek oraz jednostke miary
21 lut 19:13
pytek:
nie musimy, przy rozwiązywaniu tego typu równań i nierówności wystarczy zaznaczyć na osi
punkty określone w zadaniu
21 lut 19:15
pytek:
oraz działań na przedziałach liczbowych
21 lut 19:16
Bo_ra:
Wiesz mnie tak uczono i ja się tego trzymam .
Nie neguję tego gdy teraz nie potrzeba . Czasy sie zmieniają
21 lut 19:18
21 lut 19:29
pytek:
To się nie trzymaj, wybierz samodzielność i rozsądność. Czas nie ma tu znaczenia
21 lut 19:29
boran - baran:
| | A | |
A∪B = ℛ, A∩B = (−3, 5>, A\B = (−∞, −3> (ale nie A/B bo to oznacza |
| ), |
| | B | |
B\A = (5, +
∞)
Nie tylko nie potrzeba zaznaczać punktów 0 i 1, ale także zamalowywać kółeczka symbolizujące
punkty
22 lut 01:16