matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
objętość bryły
gwiazda:
x
2
+y
2
=z
2
x
2
+y
2
=4x x=rcosalfa y=rsinalfa z=z r
2
=4rcosalfa r=4cosalfa 0≤r≤4cosalfa I tu moje pytanie , że
−pi
2
≤alfa≤0? −
√
r
2
≤z≤
√
r
2
Sprawdzi ktoś alfę ? bo reszta chyba ok i Jacobian r
4 sty 11:47