oblicz kat nachylenia przekatnej sciany bocznej graniastoslupa do podstawy
krystyna:
4 sty 10:51
wik_gg8947201: a co to za graniastoslup?
4 sty 10:56
krystyna: dany jest graniastoslup prawidlowy czworokatny o wysokosci h=4i przekatnej podstawy d=4.pod
jakim katem nachylona jest przekątna sciany bocznej tego graniastoslupa do podstawy
4 sty 11:06
wik_gg8947201: a√2=4
a=2√2
tgα= h/a
4 sty 11:14
krystyna: dziekuje bardzo.bardzo.bardzo.a mozesz mi to troszke wyjasnic
4 sty 14:10
krystyna:
4 sty 15:47