matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Cisnienie
Dejfix:
pv
mR
=
/*T
T
μ
mRT
pv=
/v
μ
mRT
p=
μv
J
kg*
*K
mol*K
kg
2
*m
2
1
kg
[p]=
=
*
=
kg
*m
3
mol
s
2
kg*m
3
m*s
2
3 sty 22:13