matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przekształcanie wykresów funkcji :
Kompetentny Jakub:
Naszkicuj wykres funkcji y = |f(x)| jeżeli : f(x)= |x| − 2x ;
3 sty 21:32
krystek:
dla x≥0 masz y=x−2x=−x dla x<0 masz y=−x−2x=−3x i kreślisz je odbijasz ujemna część względem osi OX
3 sty 21:44