TU SA ODPOWIEDZI ALE PROSZE O ROZWIAZANIE !!!!
daniel: srodkiem okregu o rownaniu
(y+2)
2+(x−1)
2−16=0 jest punkt
A.S(1,−2)
B.S(−1,2)
C.S(2,−1)
D.S(−2,1)
TU SA ODPOWIEDZI ALE PROSZE O ROZWIAZANIE

3 sty 20:13
daniel: rozwiaze ktos

?
3 sty 20:26
Rivek: równanie okręgu
(y−y0)2+(x−x0)2=r2
S(x0, y0)
więc?
3 sty 20:27
daniel: wiec ja z matmy blady jestem
3 sty 20:36
Gustlik: (y+2)2+(x−1)2−16=0
Najpierw porządkuję równanie do postaci jaka podał Rivek
(x−1)2+(y+2)2=16
stąd:
S=(1, −2), r=4, odp. A
3 sty 21:56