matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Trudzia:
oblicz wartość wyrażenia: tg1 * tg89 * sin30
3 sty 20:06
rumpek:
tg89
o
= tg(90
o
− 89
o
) = ctg1
o
tgx * ctgx = 1 tg1
o
* ctg1
o
= 1 1 * sin30
o
= ...
3 sty 20:08