matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
adam:
pomocy
musze rozwiazac takie równanie: 9x2+2√5=3(2+√5)x
3 sty 20:01
Eta:
9x
2
−3(2+
√
5
)*x +2
√
5
=0 9x
2
−6x−3
√
5
*x+2
√
5
=0 3x(3x−2) −
√
5
(3x−2)=0 (3x−2)(3x−
√
5
)=0
2
√
5
x=
v x= −
3
3
3 sty 20:19
Eta:
2
√
5
poprawiam chochlika : x=
v x =
3
3
bez minusa oczywiście
3 sty 20:21
adam:
dzieki
3 sty 20:30
Eta:
Na zdrowie
3 sty 20:31