...
Ktoś: | | 3 | | 7 | |
liczby |
| , x−1, |
| są w podanej kolejnosci pierwszym drugim i trzecim wyrazem ciągu |
| | 7 | | 3 | |
geometrycznego o wyrazach dodatnich. x=

?
3 sty 19:49
3 sty 19:51
Jacek: może tak troche wiecej by załapac
3 sty 19:53
-:):
Wykorzystaj jeden z podstawowych wzorów ciągu geonetrycznego
an−1*an+1=an2
3 sty 19:55
kylo1303: jesli a,b,c to kolejne wyrazy ciagu geometrycznego, to spelniona jest zaleznosc:
b2=ac
Jasniej sie nie da. To podstawowa informacja jesli chodzi o ciag geo.
3 sty 19:55