matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiazac rownania
seba :
cos x − cos 3x=sin x − sin 3x
3 sty 19:33
ZKS:
√
2
sin3x − cos3x = sinx − cosx / *
2
π
π
sin(3x −
) = sin(x −
)
4
4
π
π
π
π
3x −
= x −
+ k * 2π ∨ 3x −
= π − x +
+ k * 2π
4
4
4
4
Teraz dokończyć.
3 sty 23:35