Oblicz
Michau: Oblicz stosunek objętości czworościanu foremnego do ośmiościanu foremnego.
3 sty 18:13
M:
22 lut 06:02
Min.Edukacji: naprawde trudno znaleźć te 2 wzory w necie i potem podzielić?
22 lut 08:41
Bo_ra:
| | a3√2 | |
V1−objętośc czworościanu foremnego= |
| |
| | 12 | |
| | a3√2 | |
V2−objętośc ośmiościanu foremnego = |
| |
| | 3 | |
| | V1 | | a3√2 | | 3 | | 1 | |
k3= |
| = |
| * |
| = |
| |
| | V2 | | 12 | | a3√2 | | 4 | |
22 lut 09:03
Min.Edukacji: k
3
22 lut 23:13
Bo_ra:
Stosunek długości odcinków to k
Stosunek pól to k2
Stosunek objętości to k3
Gdzie tkwi bład w mysleniu?
22 lut 23:30
Jolanta: Bora a nie myślisz o podobieństwie ?
Bo tutaj nie mamy brył podobnych
22 lut 23:56
Bo_ra:
Dobry wieczór

Właśnie przed chwilą tak pomyślałem że ten stosunek to dla figur podobnych .
22 lut 23:58
Jolanta: Dobry wieczór i dobranoc
23 lut 00:05
Mila:
Tu po prostu chodzi o iloraz objętości
23 lut 00:47
Bo_ra:
Dobry wieczór
Milu
Męczę się teraz z kątem dwuściennym
23 lut 00:53