matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
W rąbie
madzia:
W rąbie o boku długości 13 przekątne różnią się o 14. Oblicz pole rombu? Prosze o pomoc z góry dzieki
3 sty 17:25
aa:
1
1
(
d
1
)
2
* (
d
2
)
2
= 13
2
2
2
d
1
= d
2
+ 14
3 sty 17:27
Aga:
2x−2y=14 //:2 x−y=7 x
2
+y
2
=13
2
rozwiąż układ. przekątne d
1
=2x , d
2
=2y
d
1
*d
2
P=
2
3 sty 17:30