matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres liczby e
kamila:
mam funkcję y=2ln(lnx)−lnx i muszę wyznaczyć max i min wiec pochodna wyszła mi
2
1
−
xlnx
x
i ostatecznie x=e
2
tylko tyle że według mnie przy x=e
2
jest min a wg odpowiedzi to jest max. czemu ?
3 sty 16:49
kuba:
ln(x)
17 wrz 15:19