Wykres Logarytmiczny
Tomish:

Witam, mam pewne pytanie odnośnie funkcji logarytmicznej.
A mianowicie o co się rozchodzi:
W logarytmach występuja założenia a>0 , a≠1 , b>0
z tych założeń korzysta się przy rysowaniu funkcji, dajmy na to najprostszy możliwy przykład:
w podstawie logarytmu widnieje
x(x−1)
i teraz czy stosujemy do tego przykładu oba założenia mianowicie a>0 i a≠0 ?
A jeśli tak, to czy przy wyniku (np.x=2) stawiamy tylko punkt, czy jak powyżej też musi
odchodzić rosnąca bądź malejąca kreska?
3 sty 15:51
Aga: Co to jest za wykres?
Zapisz konkretne zadanie.
3 sty 15:55
Tomish: Wykres miał służyc jedynie jako część pomocnicza do drugiej części zadania "przy wyniku
(np.x=2) stawiamy tylko punkt, czy jak powyżej też musi odchodzić rosnąca bądź malejąca
kreska?"
konkretne zadanie: log przy podstawie z 4x+5 z 2x−x2
log4x+5 (2x−x2)
3 sty 16:02
Tomish: zapomnialem dodac f(x)=
3 sty 16:02
Tomish: Pomoże ktoś ?
3 sty 16:27