Funkcję f przedstaw,zapisz,sporządź,podaj ...
SceneAngell: zad / Funkcję f określoną przepisem słownym ; "Każdej liczbie ze zbioru X = { −2,−1,0,1,2}
przyporządkowujemy jej kwadrat, powiększony o2"
a)przedstaw za pomocą grafu
b)zapisz wzorem
c)przedstaw za pomocą tabelki
d)sporządź wykres tej funkcji
e)podaj dziedzinę tej funkcji
f)podaj zbiór wartości tej funkcji
3 sty 13:39
Patronus:

b) f(x) = x
2+22
3 sty 13:43
Patronus: c)
x | −2 −1 0 1 2
y | 6 3 2 3 6
3 sty 13:44
Patronus: e) D=X
f) PD = {2,3,6}
nie lubie rysować wykresów w tym edytorze, dlatego podpunkt d zostawiam tobie
3 sty 13:46
SceneAngell: okej , już poradzę sobie dziękuje za pomoc
3 sty 13:48