matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż graficznie równiania:
california-:
a) log
2
(x−1)=4−x b) log
3
(x+2)=x
2
−2x+2
1
2x+7
c) 1−log
<
/div>
(x+3)=
2
3
d) log
4
|x|=1−x
2
e) |log
2
x|=1
1
1
f) log
<
/div>
x+
|x−1|=0
3
2
3 sty 12:40