pomocy !
Natalka00: Zadanie 1:
funkcja f i g określone są wzorami f(x)=2x2+6x+c, g(x)=−x2+bx−25. Funkcja f ma jedno miejsce
zerowe, a g osiaga najwieksza wartość dla argumentu 5
a) oblicz współczynnik b i c
b)rozwiaz nierówność f(−x)+4*g(x)≥0
3 sty 12:26
wik_gg8947201: 36−8c=0
−b/−2 = 5
3 sty 12:29
Natalka00: zadanie 2.
w zbiorze: {0; 14;
√2;
3√27;
17: π
2;
√2+3
ile jest liczb wymiernych
3 sty 12:58
wik_gg8947201: 4
3 sty 13:28
Natalka00: Błagam moze mi ktoś dokładniej rozpisac to zadanie 1 bo nic z tego nie kumam
3 sty 17:09
Natalka00:
3 sty 17:56