matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
do zrobienia
aniajozek:
doprowadz do najprostszej postaci (
√
3
−2)
2
+
√
27
=
3 sty 09:32
NoName:
(
√
3
−2)
2
+
√
27
=3−4
√
3
+4+
√
27
3−4
√
3
+4+
√
27
=7+4
√
3
+
√
27
7+4
√
3
+
√
27
=7+4
√
3
+3
√
3
7+4
√
3
+3
√
3
=7+7
√
3
7+7
√
3
=7(1+
√
3
)
3 sty 11:15
aniajozek:
genialnie
3 sty 18:13