do jutra
aniajozek: oblicz dlugosc bokow rownolegloboku ktorego obwod jest rowny 70,cm, a dwa kolejne boki maja
sie do siebie jak2:5
3 sty 08:54
wik_gg8947201: x+y=35
x/y=2/5
i rozwiaz taki uklad rownan
3 sty 08:57
aniajozek: hmm mozesz mi to zrobic mi nie chce wyjsc za bardzo
3 sty 09:06
samjózek:
pokaż swoje rozwiązanie, poszukamy błędu
3 sty 09:12
aniajozek: wiec zastosowalam to co mi podal wik.....
x+y=35
3 sty 09:37
aniajozek: i stanelam na tym
y=35−x
3 sty 09:39
aniajozek: prosze pomozcie
3 sty 09:44
wik_gg8947201: pomnoz "na krzyz"
3 sty 09:46
aniajozek: o jej to na krzyz trzeba bylo ja myslalam ze uklad
3 sty 09:48
aniajozek: zaraz zaraz ale ktory uklad na krzyz ten u samej gory czy ten na dole?
3 sty 09:50
aniajozek: nie no nie wiem jak to ma wygladac? zrobcie mi to cale
3 sty 09:52