działania na potęgach
miclia002: (520+518)*(34)3(516+514)*95
2 sty 22:53
miclia002: w mianowniku jest (516+514) * 95
2 sty 22:56
Krzych: A mogłabyś to zapisać używając wielkiej litery U, żeby zrobić ułamek, a nie małej u? Wtedy
ułamek jest większy i będzie mi się chciało to przeczytać i rozwiązać
2 sty 22:58
miclia002: | 520+518 * (34)3 | |
| |
| (516+514) * 95 | |
2 sty 23:02
miclia002: 520 + 518 jest w nawiasie
2 sty 23:03
Krzych: | 518(52+1)*312 | |
| =54*32=625*9=5625 |
| 514(52+1)*310 | |
3 sty 00:05
miclia002: ok, dziękuję Ci bardzo. Nawet to zrozumiałam

Ja gubiłam się w tym momencie co zapisałeś
ułamek, nie zauważyłam że można skrócić
3 sty 00:09