matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
matematyka:
ma ktos pomysł jak przekształcić takie rownanie macierzowe? AX=BX−2I ?
2 sty 21:05
Krzysiek:
(A−B)X=−2I X=(A−B)
−1
*(−2I)
2 sty 21:07
matematyka:
a jak mam AX−B=A ?
2 sty 21:25
Krzysiek:
X=A
−1
(A+B)
2 sty 21:32