sprawdzian: funkcja wykładnicza, dołączam zdjęcie
czarny: wklejam link do zdjęcia z zadaniami, prosze, uratujcie mi życie, jutro decydujący sprawdzian
pozdrawiam,czarny
http://imageshack.us/f/202/img1074ql.jpg/
2 sty 20:43
ICSP: jakiego kąta?
2 sty 20:45
czarny: tego zadania akurat nie, wszystkie powyższe
2 sty 20:47
ICSP: to ja mam ochotę na przykład d z drugiego

zaraz wpadnie ktoś inny i zrobi jeszcze jakiś inny przykłąd i będziesz miał komplet.
3
x2 ≤ 9
4x−6
3
x2 ≤ 3
8x−12
x
2 ≤ 8x − 12
x
2 − 8x + 12 ≤ 0
x ∊ <2;6>
2 sty 20:50
czarny: ok, jeden przykład jest, dzięki wielkie
2 sty 20:55
ZKS:
Ja mam ochotę na e)
7
−x − 3 * 7
x + 1 > 4
3 * 7 * 7
x − 7
−x + 4 < 0
7
x = t > 0
21t
2 + 4t − 1 < 0
| | 1 | | 1 | |
21(t + |
| )(t − |
| ) < 0 |
| | 3 | | 7 | |
7
x < 7
−1
x < −1.
2 sty 21:03
beti: to ja zrobię b)
| 1 | | 21/2 | |
| *24x−2 = ( |
| )−x−1
|
| 23 | | 23 | |
2
4x−5 = 2
−52(−x−1)
| | 5 | |
po opuszczeniu podstaw: 4x−5 = − |
| (−x−1)
|
| | 2 | |
z czego x=5
2 sty 21:08
Krzych: (
49)
x*(
279)
x−1=
23
(
49)
x*3
x−1=
23
(
49)
x*
3x3=
23
(
49)
x*3
x=2
2
2x−1=3
x
2
2x−1=(2
log23)
x
2
2x−1=2
x*log23
2x−1=x*log
23
2x−x*log
23−1=0
x(2−log
23)−1=0
x(log
24−log
23)=1
x(log
243)=1
x=log
432
2 sty 21:10
Krzych: Nie wiem czy zrobiłem dobrze ten podpunkt a. Błędu nigdzie nie widzę (a sprawdzałem
kilkakrotnie) ale wynik strasznie popieprzony się wydaje.
2 sty 21:12
ICSP:
2 sty 21:15
Krzych: 4*(0,5)x2*22x=64−1
22*(2−1)x2*22x=(26)−1
22*2−x2*22x=2−6
22−x2+2x=2−6
2−x2+2x=−6
x2−2x−8=0
(x−4)(x+2)=0
x=−2 ∨ x=4
2 sty 21:20
b.: a co Wy tu, drodzy pomagający, robicie? nie widzę ze strony czarnego jakiejkolwiek chęci
zrozumienia tematu, a skoro tak, to po co rozwiązywać te zadanka? może przygotowujecie mu
gotowca?
2 sty 22:47
Eta:
2 sty 22:48