Pierwiastki
betibr: 1) (2pierwiastka z 7 − 3 pierwiastka z 5) razy (pierwiastek z 45 +pierwiastek z 28) =
2) (4 pierwiastki z pięciu ) razy (2 pierwiastki z pięciu + 3 pierwiastka z 3)=
3) pozbądź się niewymierności
a) 2pierwiastka z 3 − pierwiastek z 7
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− =
pierwiastek z 7 − pierwiastek z 3
b) 4 pierwiastek z 2 + pierwiastek z 5
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− =
pierwiastek z 5 + pierwiastek z 2
2 sty 20:19
ICSP: grałeś kiedyś w Evil Islands?
2 sty 20:21
betibr: nie
2 sty 20:24
betibr: a po 2 jestem dziewczyną nie kolesiem
2 sty 20:24
ICSP: więc pozwól że zacytuję :
"zadajesz zbyt dużo pytań, za szybko bez ładu. Co by było gdybym na nie odpowiedział w taki sam
sposób?"
Morał : Zapisz porządniej.
2 sty 20:26
betibr: Hmm.. bo mi sie z tamtym spieszylo gdyz musialam je oddac jeszcze dzisiaj pani.
a to mam na środę w sumię i chodzi mi tylko juz o te zadania które napisałam do góry

a czego nie rozumiesz z tego zapisu?

wszystkie zadania są po numerowane
1zad 2, 3a b
1zadanie (2pierwiastka z 7 − 3 pierwiastka z 5) razy (pierwiastek z 45 +pierwiastek z 28) =
2zadanie (4 pierwiastki z pięciu ) razy (2 pierwiastki z pięciu + 3 pierwiastka z 3)=
3zadanie
pozbądź się niewymierności
a) 2pierwiastka z 3 − pierwiastek z 7
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− =
pierwiastek z 7 − pierwiastek z 3
b) 4 pierwiastek z 2 + pierwiastek z 5
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− =
pierwiastek z 5 + pierwiastek z 2
−−−−− <− jest to kreska ułamkowa , 2jest z przodu potem jest pierwiastek nad 3 ... itd
2 sty 20:31
ICSP: 2pierwiastka z 3
2√3
który zapis ładniejszy?
2 sty 20:34
Basiek: Humanista woli pierwszy
2 sty 20:34
Eta:
2 sty 20:34
Eta:
Świetne
Basiek 
Pozdrawiam
2 sty 20:36
Basiek: Ej, ale ja serio mówię!

Witaj,
Eta
2 sty 20:37
Eta:
Humanista by napisał : 2 pierwiastek a nie 2pierwiastek
2 sty 20:38
Basiek: Hahahaha <3
Albo wręcz "2 pierwiastki"

− cóż,
ICSP to jednak ścisły umysł jest
2 sty 20:39
ICSP:
2 sty 20:40
betibr: a pomożecie mi?
2 sty 20:41
Eta:
No tak

2 pierwiastki
2 sty 20:41
Eta:
Dla naszego
ICSP
2 sty 20:41
Basiek: Chciałabym zaznaczyć, że to nie było złośliwie.
2 sty 20:43
betibr: potrzebuje odpowiedzi na te 3 zadania

więc jak możecie to pomóżcie mi
oczywiście chcialabym tez jak to rozwiązujecie nie sam wynik
i np. napiszcie zad 1 i..
2 ..

Ja nie mam glowy troche dzis do maatmy jutro zdaje prawo jazdy
2 sty 20:44