matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Próbuje i nie wiem czy dobrze .
Monia:
Próbuje i nie wiem czy dobrze . Wiadomo, że liczba log
7
2=a. Wyznacz log
4
9
32
log
7
32
log
7
2
5
a
5
=
=
log
7
49
2
2
5a
Czy może =
2
2 sty 20:14
ICSP:
log
7
2 = a
log
7
32
log
7
2
5
5log
7
2
5a
log
49
32 =
=
=
=
2
2
2
2
2 sty 20:16
Monia:
Dziękuje serdecznie
2 sty 20:29