matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dziedzina
patii:
wyznacz dziedzinę funkcji: a) f(x)=
√
2x+8
b) f(x)=
√
3−x
c) f(x)=
√
x−2
*
√
x−4
d) f(x)=
√
(x−1)(x+1)
2 sty 19:59
Pepsi2092:
to co pod pierwiastkiem musi być ≥0
2x+8≥0 2x≥−8||\2 x≥−4 D=x∊<−4;+∞) i reszta podobnie
2 sty 20:02