matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania
MonikaDG:
rozwiąż równanie
√
(2x−3)
2
= 7
2 sty 19:52
Eta:
√
a
2
= |a| |2x−3|= 7 ⇒ 2x−3=7 v 2x−3= −7 dokończ......
2 sty 19:54
MonikaDG:
ok , dzieki
już wiem o co chodzi
2 sty 19:58