PROSZĘ BARDZO O SZYBKĄ POMOC ;)
betibr:
Podaj jaki zbiór wartości ma funkcja h , której wykres powstał z wykresu funkcji y=(x−3) potęga
do 2 x∊∑−1,0 1 2 ,3
a) przesunięciu o 2 jednostki w górę wzdłóż osi y
b) przesunięciu o 2 jednostki w lewo wzdłuż osi x
c)symetrii wzgęldem osi y d)symetrii względem osi x
2 sty 19:51
Mila:
f(−1) =16
f(0)=9
f(1) =4
f(2) =1
f(3) =0
a) do każdej wartości funkcji f dodaj 2
h(x) = f(x) +2
b) h(x) =f(x+2) przekształć wzór i oblicz
c) h(x) =f(−x) przekształć wzór i oblicz
d) h(x) = − f(x) wartości przeciwne
2 sty 21:03
betibr: dzięki
2 sty 21:10