sprawdzenie
Krzyś: Proszę o sprawdzenie
1.Wykaż, że dany ciąg an= 3n/14, gdzie n∊N+ jest ciągiem geometrycznym
an=3n
a14=3n+1
14/an=3n+1/3n=3n *14/3n =14
2 sty 19:40
Krzyś: ?
2 sty 19:55
-:): a TY sam rozumiesz co nam napisałeś? −
2 sty 20:03
Krzyś: czesciowo dlatego moze ktos wytlumaczy a moze zrobi hehe bo ja to tak odbieram nie jestem orlem
z matmy
2 sty 20:08
ICSP: To nie jest ciąg geometryczny.
2 sty 20:09
-:):
może przepisz porządnie zadanie −

...i tylko zadanie ...
2 sty 20:11
Krzyś: ale dlaczego moglbys to moze napisac
2 sty 20:11
ICSP:
a
22 = a
1 * a
3
sprzeczność. Ten ciąg nie jest ciągiem geometrycznym.
2 sty 20:11
Krzyś: gorne to zadanie a to co napisalem od an to moje niby rozwiazanie hehe
2 sty 20:12
Krzyś: ICSP ty w ktorej klasie jestes ?
2 sty 20:14
-:):
jeśli jest to ciąg a
n=3
n
| | an+1 | | 3n+1 | | 3*3n | |
to |
| = |
| = |
| =3 ... skoro tak to an jest ciągiem
|
| | an | | 3n | | 3n | |
geometrycznym i jego q=3
2 sty 20:16
ICSP: w żadnej. Wylali mnie
2 sty 20:17
Basiek: 
zaatakowałeś nauczycielkę, bo źle zrobiła zad. przy tablicy?
2 sty 20:19
2 sty 20:19
ICSP: Basiek ja bym mógł zaatakować nauczycielkę?
To był nauczyciel
2 sty 20:30