Proszę o Pomoc! Jak Najszybciej ! ;)
betibr:
Podaj jaki zbiór wartości ma funkcja h , której wykres powstał z wykresu funkcji
y=(x−3) potęga do 2 x∊∑−1,0 1 2 ,3
a) przesunięciu o 2 jednostki w górę wzdłóż osi y
b) przesunięciu o 2 jednostki w lewo wzdłuż osi x
c)symetrii wzgęldem osi y
d)symetrii względem osi x
2 sty 19:24
aa: musisz narysować te przekształcenia i odczytać z wykresu
2 sty 19:49
betibr: ALE JAK TO ZROBIĆ?
2 sty 19:53
aa: musisz na poczatek narysowac wykres funkcji y = (x − 3 )
zrobiłabym ci to ale nie mam pojecia bladego co oznacza ∑ bo nie spotkalam sie z tym nigdy
wczesniej wiec nie chce namieszac
2 sty 19:56
betibr: to chodzi o nawias { ten o

że to jest tak ze jest funkcja a do niej kilka podpubktów
zapiętych tych nawiasem
2 sty 20:23
aa: aaaaaaaaa

to spróbuję to zrobic ale za chwile bo robie zad z niemca
2 sty 20:29
betibr: oki
dzięki
2 sty 20:32
betibr: 1zadanie (2pierwiastka z 7 − 3 pierwiastka z 5) razy (pierwiastek z 45 +pierwiastek z 28) =
2zadanie (4 pierwiastki z pięciu ) razy (2 pierwiastki z pięciu + 3 pierwiastka z 3)= 3zadanie
pozbądź się niewymierności a) 2pierwiastka z 3 − pierwiastek z 7
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− = pierwiastek z 7 − pierwiastek z 3 b) 4 pierwiastek z 2 +
pierwiastek z 5 −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− = pierwiastek z 5 + pierwiastek z 2 −−−−−
<− jest to kreska ułamkowa , 2jest z przodu potem jest pierwiastek nad 3 ... itd
jeszcze to jak byś mogła
2 sty 20:50