kula
Kaśka: Kulę wpisano w sześcian o krawędzi 10cm .Oblicz pole i objętość kuli.Prosze niech ktoś mi
to rozwiąże.
25 mar 09:43
lehu: Przekątna szcześcianu jest średnicą kuli
25 mar 10:00
Kaśka: A co dalej prosze powiedz
25 mar 10:05
Kaśka: ale to kulę wpisano w szescian
25 mar 10:07
łukasz:
25 mar 10:33
Kaśka: Łukasz a ty wiesz jak to zadanie zrobić
25 mar 10:45
Bogdan:
Dzień dobry,
Narysuj kwadrat o boku 10, w ten kwadrat wpisz okrąg. Ile wynosi długość promienia tego
okręgu?
25 mar 10:46
Kaśka: czyli bedzie wynosić 5 cm dobrze myślę
P=4π*52=4π*25=100π
V=4/3π*53=4/3π*125=500/3π=166 2/3π
Czy to jest dobrze?
25 mar 10:54
Bogdan:
Dobrze, lepiej nie wyłączać całości z (500/3)π.
25 mar 10:59
Kaśka: Dziekuję bardzo
25 mar 11:02